Sunday, October 11, 2009

Papa saya nama dom


Ok. baru je pulang dari midnite bersama yani, apis n nabe. saya dan mereka bertiga telah menonton filem Papadom yang berjaya mengondol beberapa pingat di Festival Filem Malaysia. Tahniah! Review saya? 4.5/5. mmg sgt2 best dan lawaknye unexpected sgt2 dan buat saya gelak tak henti-henti. best, ok! Sile lah gi tgok.. ^^ sgt suke tgok aksi liyana jasmay yg gedik ala2 cute!! mmg cute! suke2! best~ dan dressing arwah kepada mak miasara. sgt kelaka amat. ikot theme sungguh. haha! suke juge dgn lakonan afdlin. juge suke dgn lakon Que haidar. best amat!!  sgt2 kelakar que dlm cite neh. best2, lagi! dan prof balqish @ vee.. hawt amat2!! sukeee~ sebenarnye, susah untuk saya komen bagi mana2 filem melayu. tapi. serius, filem papadom ini anda anda patut tonton di pawagam. berbaloi amat. sumpah, tak tipu! heee~ at least, for me lah kan.. tp, ley dikatakan satu hall cinema td suke kot tgok filem neh. besst!! kalo nk suh sy g beli tiket wayang skali lg n nk ajak sy g tonton cite neh skali lg pon bley. best!!!  saya rasa mungkin disebabkan susun atur dan garapan dialog yg bagus dan lakonan yang mantap drpd pelakon2 membuatkan filem ini berjaya. Tahniah sekali lagi! oh, saya suke juge lagu yang de lirik 'miasara..' dan lagu yang de lirik 'beli aiskrim 2.. '. mane ntah nk cari.

p/s: Que sgt sweet dan cute bile last scene tu. cumelllllllllllllll~!! so, lelaki-lelaki.. silelah pakai baju teddy bear ye. kalo agak2 segan nk pakai ke ape, pakai lah jacket. sng sket nk ngorat nnt. lol!
p/s/s: ouh, rumet bru buat blog!! haha~ tahniah untuk rumet juge.. hehe :)
p/s/s/s: oh, saya dah tonton. anda bagaimana? hehehe :P

Lets Jum!!!!!!!!!~

8 comments:

Yanne said...

siyes best?? nak g tgk jugak lah.. huhu..

Uena said...

yanne: yerp2. siyes best yanne. klaka sgt2..~ hehe

kekuatan said...

pegi tak ajak... camni aa.

Uena said...

amaL: err.. sori. ko xon9 pon. hish~~ lgpon, segan nk ajak ko. mane tau kuar det ke. haa! ajak ah awek ko g tgk weyhh. best!

kelkatu^mabuk said...

nk tgk o/

Uena said...

err.. adam? is it u???

the-sylver-shooter said...

nak tengok!!
(tk puas hati sampai skang)

Uena said...

sylver-shooter: oh, xg tgok lg?