Monday, December 22, 2008

boring life

xbest nye lyf after UTP. busan amat! and lyf yg xde frens around, rilly make me damly bored...!
juz back from Pej pendidikan P.Pinang.. sje2 je reg as temporary chekgu. (aku, cikgu?? hahhaha :P) and rite now in Kopitiam @ bandar sunway i am. as alwiz.. alone! xde kawan ke aku ni? ade! tp.. ntah. most of my frens duk jejauh..and most of them kt area2 KL n S'gor. xkn nk gi sane lak lepak2..

kengkawan skool lame dulu?? ntahhhh.. da lost contact da pon. kalo ade pon, ade yg xfree laaa, ape laaa.. jiran yg sebaya? err, aku xknal pon jiran aku. -_-" cousin2 dulu yg slalu hang out same2?? sume da KAWEN! duh~ so, tggal la aku sengsorg yg kdg2 ditemani adik2 aku. :(

err..da almost one hour aku lepak sini. kang kete aku kene saman lak!! (sbb letak ticket tu 1 je!hehe:P one ticket equivalent to 1 hour only) gotta go..nk ke Butterworth jups. sbb nk g TM center. ntah nape, Streamyx yg aku register xfunction lg. (kt UTP dulu 24/7 de tenet. even tho siput amat. kt umah, bile xde... payah amat. huhu)

daa~

Thursday, December 11, 2008

unemployed

*speechless*

si penanam anggur?

pengANGGUR
=!
yummy!

p/s: keje oh keje.. *sigh*

Tuesday, December 2, 2008

saye juge!!!

Finally...!!
I'm unofficially Graduated~~~~
hoyeahhhh...!
alhamdulillah. 5 yrs at ere r rilly worth.
I'll be leaving UTP,
a place where thousands of memories were carved deeply into my mind

Wednesday, November 26, 2008

Lima

Pejam celik, pejam celik.. da hampir Lima tahun rupanya aku di bumi UTP ni. Dan kini, sudah tiba ke penghujungnya untuk aku menamatkan pembelajaran aku di sini. Suka, duka... gelak, tawa... nanges, hiba... semuanya bercampur baur membentuk aku yang sekarang. aku yang sudah jauh berubah daripada aku yang pertama kali menjejakkan kaki di bumi UTP suatu ketika dahulu. Serasa, semua itu baru terjadi semalam. di mana detik-detik perkenalan aku dgn Sofia, Emma, Faei and Yan.

Jadi, awal pagi tadi berbekal kamera yan.. kami berlima merakamkan detik-detik kenangan sebelum graduate dari UTP. (nota: ade org tu, b'ia ckp nk kejutkan semua org. alih2, aku yang tido kul 5 pagi ni jugaklah yang kejutkan semua org. hahaha:P ).

::us:: from left: emma, pia, faei, me & yan::
::them::

::vandalisme kah??::
p/s: ade org tu kan.. die kan.. takut tinggi. w'pun kaki die lagi panjang dr kaki aku. haha :P so, die takut nk naik dat palang... wek~wek~

::love UTP::

::nee..nee~ tgok2:::


::mmmuuuaahhh, luvya!! thanx 4 everything ^^::
p/s: faei, da duk jauh2 ni.. u jgn la xcontact i pulak ye.. kate long distance kan~ hahaha :D
::merenung mase depan.. kemanakah aku selepas ini?::
p/s: haih.. keje ape la aku ye nnt? keje oh keje.. dimanakah keje? *sigh* ble nk dpt keje neh~

kepada semua yang mengenali diri ini, maaf dipinta andai selama perkenalan kte ade terkasar bahasa, teguris di mana-mana atau terlebih gurau. maaf, ye :) sesungguhnya, aku tidak tegar dgn perpisahan. tapi, apa yang pasti.. setiap yang bertemu pasti akan berpisah. di sana jua yang berkekalan.. dan munir pernah menasihati aku:

::jangan jadikan perpisahan itu sesuatu yang kekal::
-munir-
*********************************************

Tuesday, November 25, 2008

quote #01

is...
handing someone a gun
and
letting it point to your head,
believing...
that he won't pull the trigger~
::unknown::

Thursday, November 20, 2008

S.O.S



ABBA Lyrics
S O S Lyrics

Monday, November 17, 2008

shines sun shines w/ ur beloved rainbow!!

p/s: after threw out everything dat keep bugging me all of dis while, finally i cud b d old me again. *phew*.
Sorry, to u... coz' i'd changed to someone dat even u cudn't recognized. gomenne~gomenne~ ^^v. uuhh, rain, rain go away!

******************************************************************
We loved going to his place!! eheee~ rilly misshhh it.. uh, dat stupid schedules make us hard to find suitable time to visit him again.*sigh* rilly hate dat stupid schedules! *be patient* it's going to come to the end soon. afterward, both of us can smile like him while eating our burger and pie!! hoyeah~~ ^^

Saturday, November 15, 2008

triple tagged!! *uhuk2*

wah, wah, wah... i was being tagged by 3 persons almost at d same time! adeh.. first by aisyah, second by anep and lastly by kinkin-chan~ at first, mmg quite lazy to reply all of those tagged. but then, my second thought said it can't b helped lah. since 3 people tagging me kan~ (cewahhh bajet hawt lak! hahahaha :P wek2~)

7 weird things about me

1. Jog: i really enjoy doing this thing when i'm down in the dumps. instead of screaming out of no where, i like running on my foot till tired. hence, when ur body is in exhausted condition it can helps to calm u down. during dat time, u can rethink all of ur problems and try to solve it in controllable mind.

2. Sleep: i'll alwiz feel sleepy when i'm on faei's bed. it's juz like u t'kena sumpahan. uhhh~ besides that, when we ( pia, ema, faei n yan) lepak2 in faei's room and like alwiz... i'll lying on her bed and suddenly when i wake up, they already finish their gossiping~ -_-" even they wonder, how cud i sleep in noisy condition. urgh~ how eh?? i dunnoe. i juz felt comfortable. hahaha.. like there are everyone in the room dat cares for me. so, i can sleep peacefully. hik3 :P

3. i really really like everything dat made from milk; lotion, shower foam, chocolate and biscuits. but, unfortunately i can't stand drinking milk. hahaha~

4. alwiz being bullied by kids! isk3... i dunnoe how to fight back. kang nanges lak dorg. -_-"

5. baby: OMGoodnesssss! i rilly rilly fall in luv w/ them. juz looking at them make me feel like i want to have my own baby too. but.. err, i'm not married yet :P (awk, i'm not pedo kay!). i juz like them. they r rilly cute and huggable. rase mcm nk kiss2 aje ^^ p/s: when eh, i'll have my own baby?? *bluch*

6. Shopping: wahaha~ luv it! every month for sure i'll buy something for myself. if not for clothes, there will be shoes, handbags or any other accessories like bracelets, hairband or makeup! haha.. not rilly crazy on makeup stuffs. but then, juz buy it as one of necessary thing for women ^^v. i'll put dat on my face if only i've an interview, or detink *wink* (jrg gak neh!).

7. i'm d type of easier to forget & forgive others. no matter how bad they did to me, i juz can simply forgave them juz like that and forget wuteva things they had done to me. Pluss, if i'm innocent or not guilty to dat person w/out hesitation i'll try to said sorry first. coz' i dun like having a crisis w/ others, if not.. dat thing will alwiz bugging me every second.

::done::
phew~~it's hard to complete these 7 weird things neh!


Peeps dat i wanna tagged:
anyone who's feel want to~ xkesah..

Wednesday, November 12, 2008

run siput run.. dun eva look back!

hoyeah~~~ finally, bout an hour ago... d siputsssss crazily ran away from my life. and i can shows dis face again --> ^^ eheee~ yadaaaa...yadaaaa.. how i'm missing dis face damn much. sankyu to dearly butter dat finally wanna fly again. OMGoodness! phew~ legenye... so, shud i celebrate dis winning? haha. sgt gila to think bout all of dis stuffs. first, d siput crazy thing dat slowly migrated into my lyf. and now??? dearie butter dat wanna fly, which it wud b end up as a butterfly and make my days colorful as itself? err.. am i thinking too much or am i too fictional??

nvm~

wuteva it is, i juz feel relieved now. and i shud thanks to the beautiful butterfly... coz' it can chased out all of d siputssss and make them regrets coz' entering into the wrong spot. hahaha. gila!! like ultraman who had to fight with d ugly raksasa la pulak. :P alamak, terlebey suda~~ (wah, quite a long time i didn't use this phrase hik3:P)

k k. enuff playing with both siput n butterfly.
-away: get back to the real life-

p/s: dun miss me siputssss and welcome to my lyf dear butterfly~~
eheee~~ ^^

hidup yg dipenuhi dgn siput2... duh~

*out of space & spice*
but already full by the siputness manner! ish~~
# start from last week till dis week internet connection at ere r sooooo siput!! deng lah..~
# still got 2 more papers + final presentation for FYP
# ouh, not to forget.. d PDP's report dat need to be completed lyk siput oso!
# Job hunting: the siput also attacking dis area. till now i can't find one. already can see d future..bakal pekebun anggur berjaya lah jawabnye. -_-"
# tidak paham. kejup dingin, kejup mesra amat. *sigh*
# at dis moment i juz felt so siput! rase buruk cm hodoh gile, berserabai!! low gile aku nye self esteem T_T. OMG...!!
# siput oh siput... plz go away from my life.. if not, i'll away myself from dis life.
-end-


nota kaki:
kadang, aku terasa ingin lari dr hidup ini.
Tewaskah aku jika itu denai yang aku pilih?
tidak.. aku tidak perlu lari. hanya satu yg perlu aku lakukan.
berani hadapi ia. usah bazirkan titik-titik peluh dengan larian yang
entah apa hasilnya: kalah. aku cuma perlu berjalan. tidaklah
sepantas atau seperlahan Si siput. cuma aku perlu kekalkan kelajuan
ia semaksima mungkin. PERLU!

Monday, November 3, 2008

tidak puas

uhuk2!! sengal ape la aku tyme cenggini. xpuas xtually mengarut di entri sebelum ini. reason? hurm~ "percubaan entri sebaris" kot. tu pon gagal!! isk.. da ngantuk amat~ tp, design yg menimbun2 ni bile nye nk siap kalo aku turutkan mate yang mintak dibelai neh. adeh,la.. apsal la kene design all of d equipments tu. costing lg..aiyark2! kalo mau ikutkan hati yg sedia malas neh. mmg xnk sentuh langsung keje2 tu. tp, memandangkan dateline untuk presentation esok, hmm driven force untuk siapkan design2 tu amatlah tinggi. ^^

checklist:
FT-reactor- equipment design (50%), drawing of mechanical design (0%), costing (0%)
FT-wax storage tank- equipment design (100%:completed hoyeah!!^^), costing (50%)
FT-heat exchanger- equipmet design (100%: hoyeah~hoyeah~^^), costing (0%)

wah2~ byk lagi keje rupenyeee *sigh*
/me away: keje-keje-keje-keje-keje-keje!!
fighting!!!

Percubaan entri satu baris

Sangat t'cabar dengan entri ini. So, terhasil lah entri ini. joke2!! :P (kesengalan membuat PDP melanda*sigh*) urgh, title post gagal!!T_T

Sunday, November 2, 2008

happi happi happi happi happi...!!!!!

d title of this post already shows how happi i am rite now... i dunnoe how to describe it, coz i'm rilly happpppi... alhamdulillah..~syukur sgt2... and thanx, for being my fren. mmmuuaahh!^^

happi-terase ingin terbang!!

p/s: i want to dedicate this post to sya

craving

::Nasi Ganja::

btw, i juz read from amal's blog (xajak!!!) bout dis famous Nasi Kandar of Ipoh.
and u noe wut.. there is a new location of the stall. it is not located at Jalan Yang Kalsom n'more (err, i juz google. don't have a clue xtually kt ne :P).
ere d map for d new location:
p/s: anyone?? ieja... jum!! hahaha kte gi on 4th Nov after ur fyp presentation and mine: PDP presentation. hehe:P why ieja? i dunnoe. d 1st person i cud think rite now is ieja. i planned to texted her xtually. but, kang die ckp gile craving amat, pepagi bute lak tu. hahaha~

erk! pdp... [warning2!!]
-away,away,away,away-
-_-"

Wednesday, October 15, 2008

mamma mia!

hoyeah...~ here they r. in KL!! wanna watch dis shows, but... err~ financially broken. haha :P the performance will be held on 17th Dec 2008 until 1st Jan 2009. so, i've for about 1 month++ to order d ticket. i'd juz read d star newpaper @ irc and they said d early bird will get 20% discount on d tcket price. walawei~ mauuu!! but... if i've got a chance to seat in d front row, bapak best!! (tp.. d ticket's price..erk!!)

sangat suke ABBA's songs~ mau pergi!! Timeless songs such as Dancing Queen, I Have a Dream, Voulez-Vous, and Take a Chance on Me, are ingeniously woven into an enchanting tale of love, laughter and friendship.

A mother. A daughter. 3 possible dads.
And a trip down the aisle you'll never forget!

everything turns 180deg

urghhh.. i dunnoe how to put all of these words yg keep menari-nari inside my head into sentences. *sigh* tu, la... org tua-tua slalu ckp; 'jgn happi sgt, nnt ade la yg akan jd xkene tu'.. (kan da btol-_-") cane ni.. cane ni.. rase bersalah amat. but, i dunnoe why i keep feels like dis. rase cm i'd stole sumthing from sum1. iskk.. bersalahnyee~ and i feel like d thing i've now isn't mine. *sigh*sigh*sigh*

shud or shudn't i return dat thing? or juz appreciate it as long as it is mine b4 d owner come and take it back? adakah dia akan kembali? i dunnoe... *sighhhhhhh!!*

oohhh, heppp!!
heppp!!

MCQ:
wut shud i do?
a) giv back d thing to d owner
b) act like nothing happen
c) juz wait n see
d) none of d above (state why if u choose dis ans)

Tuesday, October 14, 2008

Don't sangka clear wata no boya!!

::Read d title in Penang slang::

aummmm~ said cik boya. hahaha!!
me: am i juz lyk a clear wata? pretending like there was nothing happened but deep in my heart it was rilly hurt and it will exploded anytime or anywhere when u push d wrong button!! coz' at dat moment, d boya need to pop up from d clear wata to find its victim..~
ini nonsense?

u: then, pleaz intepret this into ur own words and world..^^

Monday, October 13, 2008

A dream during bathe... gilos!

yeah.. finally!! si otak seminit ini (click me!! click me!! i'm clickable!! ^^) already decided 'bout wut she gonna do for her future career & life, juz now in d bathroom~ haha :p

graduate + looking for work >> work (as an engineer maybe! ^^) + find a U to further study >> work + further study >> being a lecturer!!

hopes this decision will come true and last!! haha :P

but, err.. as a lecturer?? biar betik!! haha. in my life... everything dat i dun want at a 1st place (click me!! click me!! i'm clickable!! ^^), at the end for sure i'll end up with it. haish~ it is soooOOO... opposed from my will! but wut can i do. it's already written in qada' & qadar. huhu, redha je la ye ^^~

Answer

Finally i'd found d taught/post dat can answer (or at least??:P) my confusion. and i'm agree w/ his opinion regarding love, cinta dan sayang... err bout d saman and other stuffs are not related kay.. haha :P

here d link >>> click me!! click me!! click me!! hehe :P

done ur reading?
So, wut do u think??

me: sayang is a part of love. But love isn't a part of sayang. sayang... yet not rilly fall in love? hurmm~hurmm~
ouh, suka? d portion of dis feeling in love is too small compared to sayang. hahaha 'aku suka kamu..' hey, it is juz suka. not rilly sayang plussss d addtional feeling: love/chenta.

Wednesday, October 8, 2008

Pura-pura

**Rasanya terlalu lama saya meninggalkan dunia karangan yang berbentuk rencana. Tapi, saya masih lagi meneruskan aktivis itu melalui blog, forum2 dan juga (*ehem*) diari.**

Sudah lebih seminggu Ramadhan meninggalkan kita dan Syawal pula menjelma. Tetapi, saya masih lagi mahu membicarakan sesuatu yang hampir saya tidak sedari ketika berada di bumi UTP ini. Walaupun di sana sini ramai yang sedang hangat membincangkan tentang sedapnya kuih raya, seronoknya b'convoi menghadiri open house, banyaknya dapat duit raya (urgh!! dis yr is d last yr i'd got duit raye T_T), dan bermacam ragam lagi.. saya masih lagi mahu mengetengahkan isu yang satu itu. PUASA.

Dulu-dulu... waktu saya masih kecil, mak cakap saya perlu puasa, orang Islam wajib berpuasa dan dapat pahala, masuk syurga. Sungguhpun saya degil amat mase kecil-kecil dulu dan masih tidak faham dengan istilah wajib dan pahala, saya turutkan juga cakap mak. Kalau tak silap, ketika itu saya baru berusia 6 tahun. Hari pertama, saya mula menghitung waktu dan soalan yang kerap keluar dari mulut kecil ini ialah, "mak, lambat lagi ke boleh makan? Lapa~~" dan puasa pertama saya hari itu diakhiri dengan lunch!! Hari-hari seterusnya, saya masih lagi cuba untuk memenuhkan puasa. Sebab mak kata, kalo puasa penuh dapat duit raya. Sehari seringgit!! uh, apalah yang difikirkan oleh budak-budak tika itu apabila diberikan ganjaran sedemikian rupa. Bagi budak 6 tahun seperti saya, nilai seringgit itu cukup besar, kalau cukup puasa 30 hari da boleh dapat rm30. Dah boleh gi kedai Ah Seng beli keropok, gula-gula or main permainan tikam-tikam (err..yg letak duit syiling 20 sen, then kuar bebola tu. and dalam bebola tu ade la gift ngarut2. haha~).

Masih lagi segar di layar fikiran. Sewaktu mula-mula berpuasa, saya lapar sangat. Tetapi, demi untuk RM1 saya curi-curi makan ayam goreng yang mak masak untuk berbuka nanti. Dan... saya xsangka pulak mak dapat detect perbuatan keji saya tu. hahaha:P Hampir terlupa, mak yang goreng ayam tu. Of coz' lah dia tau berapa banyak ayam yg di goreng!! alamak, kantoi~~~

Tapi, itu cerita masa kecil-kecil dulu. Berpuasa untuk mendapatkan ganjaran RM1 sehari. Ketika masih mentah dan tidak tahu betapa besarnya ganjaran orang-orang yang berpuasa di bulan Ramadhan jika nak dibandingkan dengan Rm1! Sewaktu masih bodoh dan tidak tahu bahawa puasa itu adalah salah satu Rukun Iman yang wajib kita patuhi dan ikuti. Lain pula dengan apa yang terjadi lewat zaman ini. Di mana orang dewasa yang sudah baligh dan cukup akal fikirannya tidak segan silu beratur di kedai-kedai nasi kandar ataupun restoran-restoran fastfood (ouh, bagi yang perempuan mungkin ade excuse. Tapi, kadang-kadang tu ada je yang saje2 buat excuse!!!) sewaktu matahari tegak di kepala.

Fenomena ini hampir saya lupakan. Hinggalah sewaktu pulang ke kampung dan melihat sendiri kejadian yang entah apa harus saya labelkan. Tidak kira si tua atau si muda remaja, masing-masing sibuk memilih lauk-pauk yang ermm..~ agak menyelerakan. Tanpa mereka sedar berpasang-pasang mata memerhatikan gelagat mereka. kyusu' agaknya memilih lauk untuk dijadikan santapan berbuka di tengahari. Hairan dengan gelagat mereka, sudah membeli tahu pula rasa malu. Yang datang menaiki scooter, disorokkannya bungkusan-bungkusan makanan di bawah seat scooter tu, ada yang meletakkan bungkusan-bungkusan di dalam helmet, ada yang menyembunyikan di balik sweater, dan bermacam lagilah gelagat yang saya perhatikan.

Berlegar-legar di fikiran saya. Apa puncanya? Mengapa semua ini terjadi? Tidak cukupkah ilmu agama ketika belajar di sekolah dahulu? Tidak adakah pegawai-pegawai dari jabatan agama yang berdekatan membuat pemantauan tentang isu ini? Siapa kata tidak ada. ADA. Tetapi, manusia-manusia yang 'berpuasa' ini lagi bijak dan cerdik memberikan alasan.
'Saya belikan untuk anak saya'
'Saya belikan untuk mak saya yang sedang sakit'
dan seribu satu alasan yang bernas keluar dari mulut-mulut yang 'berpuasa' itu. Dulu, mereka bodoh. Makan di kedai. Sudah tentulah kene cekup dek pegawai jabatan agama islam. Sekarang, orang-orang kita makin bijak. Sudah ikut perkembangan era globalisasi. Dah xmain makan di kedai. Dah pandai main belakang. Pergi ke kedai. Beli. Bungkus. Take away. Cari port untuk melepaskan gian. Belajar daripada penagih dadah agaknya. Entahlah...

Apa pun punca dan sebab musababnya, hanya mereka yang tau. Kita sebagai spektator hanya mampu menjalankan tanggungjawab kita dengan menasihati mereka dan jadikanlah apa yang buruk itu sebagai teladan. Tepuk dada, tanyalah iman. Lu pikirlah sniri (Nabil Raja Lawak)~

Penantian itu...*sigh*

waiting for nothing...
finally got flu and sore throat..
haccchummmm!!! ouh, strepsil~
-_-""
duh~
padan muke..
haha~

Monday, October 6, 2008

Next...

Can't wait to watch dis movie!!!


tick.. tick..tick~ blk lew cepat.. hik3:P

Sunday, October 5, 2008

I'll let u fly...

kelmarin..
ia datang dan terbang di dalam ruang kamarku,
terbang bebas..
satu, ia hinggap di bebalik helaian langsir,
dua, ia berhenti pula di bawah lampu kalimantang,
yang terang mengruahkan cahayanya di ruang kecil ini,
dan untuk ketiga kalinya..
ia terbang menghampiriku.

semalam..
ia datang lagi,
baru aku sedari,
cantik sungguh corang coreng warna di badannya,
aku cuba amati setiap inci tubuhnya,
kupu-kupu atau rama-rama?
aku pasti..
ia adalah sang rama-rama,
mana mungkin sang kupu-kupu menyerupai sang rama-rama,
tp,
mungkin juga ia adalah kupu-kupu..
ahh, persetankan semua itu!
aku cuma mahu menceritakan..
kali ini, ia datang lg menghiasi bilik ku.
seperti kelmarin...

hari ini..
detikan jam di dinding membuatkan aku ternanti-nanti,
mungkinkah ia akan dtg lg??
tiba-tiba terasa gelap dunia ku..
kringgg~~~
aku di kejutkan dengan bunyi telefon bimbitku,
perlahan ku bukakan mata,
dan...
aku yg tadi nya berbantal kan lengan,
terkejut!
ia kaku di balik buku-buku teks yang berselerakn di atas meja.
seolah memerhatikan lagak aku yg tidur sedari td,
sungguh, penantian aku tidak tersia..
ia dtg lagi hari ini,
aku mula merasakan ia kepunyaan ku..
aku mula takut untuk melepaskan ia pergi..
aku mula fikir ia mungkin xkan dtg kembali..
aku mula mengunci semua tingkap-tingakap..
dan menutup segala inci ruang kamar..
aku mula tamak..
tapi,
kali ini..
ia tidak lagi terbang bebas..
ia tidak lagi hinggap di merata..
seolah rajuk membawa diri..
aku terasa,
seperti aku tidak memiliki diri nya..
selama ini,
aku sangkakan ia aku punya..
tapi,
ternyata tidak.

perlahan aku bukakan tingkap,
dan aku lepaskan ia pergi..
andai ia milik ku,
suatu hari nanti pasti ia akan hinggap di dalam kamar ini lg..
yang satu itu,
aku cukup yakin..
terbanglah..~
-end-

Thursday, September 25, 2008

tickin' tickin'

Hoyeay~ Hoyeay~
Finally d ticking clock already at the moment i'm waiting for ^^
Already finished all of d works (ley consider finish! hik3 :P)
and
tonite~
wanna have fun and enjoy d last nite b4 going back
to celebrate Hari Raya!!

p/s: Salam Aidilfitri.. Maaf zahir & Batin ^^

Tuesday, September 23, 2008

Countdown for Something dat RILLY Important. eheee ^^

3 days to go!!! yosh2~~
yadaa~ yadaa~
can't waitt!!
eheee~^^

time is tickin' tickin'~

Monday, September 22, 2008

High Pressure Tank

i need something what we called a pressure relief valve rite now. coz' i want to install it on the tank. can't hold it n'more :`( this tank will explode wherever, whenever the pressure rise uncontrollable. or... is there any techinician available tonight, who can fix the pressure controller or the flow controller??? coz i guess either one of the pressure transmitter or flow tranmitter is not functioning. thus, all of the excessive materials flow to the tank and cause the pressure in the tank highly increase. coz' the transmitter can't detect the exact amount of the materials. without all of those thingy functioning, anytime this tank will exploded. hepppp!! is there someone who can help me to handle this pressure thingy? *sigh* or.. shud i called UTP's maintenance? ext no. 7777

rite now, the cascade between flow and pressure controllers are not functioning. so, maybe i need to bypass all of the materials from flowing into the tank and fragment it to the separate tanks. or is there any other options? shutdown the high pressure tank itself and try to repair the controller, so that tomorrow it can work well? which ways i shud point out?? after all.. the plant itself must be 24/7 operate. therefore we can achieve the plant target. once again: *sigh* (sorry, if there is too many sighing in this entry)

::plant is currently unstable::
be careful and do apply the HSE terms & conditions.

Wednesday, September 17, 2008

because of you

Memang kerap kali org mengtag aku. tapi, slalu nye malas nk reply. but this time, sbb mood yang tengah agak baik walaupun malam ni saje da 3 post aku mengarut walaupun mengantuk amat... akan una cuba jugak untuk menunaikan permintaan kak sue. ehee! ^^

1) First time naik kapal terbang?

hmm.. xpernah nek kapal terbang. since jrg travel jejauh. but then, slalu gile nek helikopter mase ayah keje air force dulu. is that make any different?? hahaha :P

2) First time beranak?

err.. ano~ stakat ni xpernah lagi la. tapi, terigin gile pluss xsaba! hakhakhak :D

3) First time pergi oversea?

xpernah~

4) First time duduk jauh dari famili?

Patutnye mase umur 13 tahun, dpt sekolah asrama. tp, parents xkasik pegi. So, sebetulnya mase form 4 (16 tahun) @ mrsm Tran-X, nibong tebal. tp, gile cool. xpernah om-sick.. lalala :P

5) First time keje?

During d internship: PF(K)SB

6) First time rasa diri gemuk?

alwiz!! and dia alwiz said dat "u r my gemuk" waaa~

7) First time bercinta?

mase form 1. cinta ala2 monyet. haha:P cinta yg gile suci. hanya berutuskan surat dan berbicara melalui telefon dan menggunakan posmen karat. xpernah kuar seyh.. bercinta ke tu? hahaha :D u tell me :P

8 ) First time rasa diri cantik?

*ehem* bila tgah duk perasan sorg2. hakhakhak~

9) First time masuk cinema?

mase foundation 1st sem. gile enesen.. haha:P

10) First time admitted in hospital?

neva..!! Alhamdulillah, stakat ni sehat. ^^

11) Nama-nama timangan anda?

Banyak xtually..
  • Akak: mak, ayah dan adik2
  • Dik Na: Along
  • Hang: kawan-kawan kt penang, kadang2 Along panggil cmtu gak.. :P
  • ko: kawan-kawan selain penang
  • Una, Uena, Husna, kak Uena: cousins, kawan-kawan penang atau selain penang, cikgu2 skolah
  • Norhusna: bila mana cikgu @ lecturer nk amik attendance :P
  • euna@yuna@nana: pia
  • Hus: acap (my old fren kt mrsm tran-x)
  • Awk: dia
  • Unsss: shanaz (start kat pfk ah nii)
  • Unanako: kak sue (ni pon same. kt pfk gak dorg kasi name ni..)
  • Teru @ teruterubozu: budak2 # mirc
  • mind: budak2 k5

12) Insan Teristimewa? Describekan dia terlalu istimewa di mata anda?

  • Mak: Sbb die adalah insan yg sgt memahami diri ini dan selalu berkongsi suka duka hidup ini. dan dia adalah seorang mak yang paling sporting walaupun aku tahu. kadang2 dia xtahan dengan perangai degil anak perempuan dia yg satu ini. ^^
  • Ayah: dari kacamata aku, aku inginkan seorang suami seperti ayah aku. semua benda die tahu. memasak, kemas rumah, electric stuffs... macam2 la. dan die seorg yg amat penyabar. dan aku kagum dengan sifat ayah aku yg satu: tidak pernah melupakan kedua org tuanya.. w'pun kadang2 agak stress dgn kongkongan yg ditetapkan ke atas diriku, tapi aku faham. sume itu untuk kebaikan diri aku gak :)
  • Izzat: adik aku yg plg bongsu. sgt syg die. kadang2 aku anggap die cm anak aku sniri. sbb sejak die umur sebulan smpai lah enam bulan.. aku yg jadi die nye nanny. n tiap2 malam die tdo ngan aku. pernah la rase bangun malam2 tuka pampers.. bancuh susu. mmg rase cm anak sniri la. haha :P (mase tu, baru lah aku rase betapa payah nye mak aku jage aku mase baby dulu.. ~)
  • Azmanaziz: dia. when he's around... i can see nothing except him *bluch* dan dia yg berjaya meyakinkan aku untuk menerima insan bernama lelaki kembali di dalam hidup aku setelah lama menyendiri.

13) Lagu kesukaan anda?

currently bubbly-colbie caillat
sbb.. bile dia call, akan kedengaran lah lagu tu. ehee~^^

14) Makanan kesukaan anda?

Refer previous post: aku, dia dan makanan

15) Warna kesukaan anda?

Pink dan Biru yg pasti. purple juge, hijau juge! dan putih dan..

16) Sikap yang membuatkan anda STRESS?

Orang yg xreti bahasa dan suke memaksa. dan sgt tidak suke org yg kerek nk mampus. bajet cool abes la kalo kerek dan sombong ngan org. cube berbudi bahasa sket..~ tidak suka jugak org yg hot tempered dan suke mara org tanpa sebab. backstabbing

17) 3 Benda yang mesti ada dalam beg?

  1. Purse
  2. handphone
  3. lip-balm

18 ) Kali terakhir anda menangis dan kenapa?

Mase demam truk ari tu. nanges sbb xtahan da saket. isk~ tidak manje ok. cume, xbiasa sakit teruk je. hehe :P

19) Tag 6 rakan anda:

  • Awk (xkesah nk jwb ke x.. since sy pon malas! haha :P)
  • Shahnaz (sbb baru kasik my blog link kt die)
  • Ieja: awek ihsan (sbb die slalu gak lawat my crappy blog:P)
  • kelise (senpai yg tersayang!)
  • Intan:megikari ( sebab nk tau die nye tag for dis sucky year. kata die lah kan:P)
  • my abg: shak (sbb die abg yg plg besh!!)
::done-edited(22.09.2008)::
/me away ke katil. ngantuk suda~ yawn...~_~

Angel- Thierry Mugler

tadi wadieq baru je delivered vial perfume yg aku order drpd die. dan aku sempat lg testing setiap satu bau2 sume perfume tu...

1.) Mandarina Duck EDT 1.6ml

2.) Marc Jacob Daisy EDT 1.2ml

3.) Gucci EDP 1.5ml


and out of d three perfumes, i like nothing except my current perfume: Angel- Thierry Mugler. *uhuk2* btw, dat perfume almost finish. alamak, tgah kering ni.. hahaha^^ nnt2 r da kaye sket gi beli! hik3 :P

Angel- Thierry Mugler

btw, saje je beli byk2 sbb bajet cm nk try d new one la. tp.. nothing can challenge Angel- Thierry Mugler. okeh.. this is my rating regarding d perfumes:

1st- Angel- Thierry Mugler
2nd- Marc Jacobs Daisy
3rd- Gucci Envy Me (I'd love dis perfume once. but after tried Angel, i lyke Angel much more ^^)
4th- Mandarina Duck

Tuesday, September 16, 2008

alone

here i am... in laboratory block 4. ALONE -_-" kecuakkan melanda diri. yeah, i noe it's a daytime. but being alone in d lab make me feels rilly horrific! *uhuk2* juz now, during d sample preparation (i need to prepare 9 samples w/ different concentration) my mind work out of d head. alwiz pk if there is sum1 else peeps on me.. or suddenly if i need to see anything that i don't wanna see..-_-" u noe wut~ hahaha :P (aku tau, aku mmg penakut!!)

and i think i'm out of my mind. ade lak g pk all of those machines tu ley gerak2 sniri and then dtg nk tangkap aku. wut a nonsense! well, at least i saw it in d movie.. hehe~ and suddenly during weighted the chemicals i felt like somebody wacthing wut am i doing... aaa~hepppp! apesal la penakut sgt ni.. da la technicians sume jrg2 gile nmpak kt dat lab. kan best if my workstation at block 5. at there bunch of final sem studs doing their fyp.. meriah seyh. yg aku ni, duk t'canggak sorg2 kt block 4. waaa~~~ T_T sape seko xde kt situ. -_-"

haihs~~ enuff for being a complainant! siapkan cepat2 all of d exp and get out from there. phew..~

Sunday, September 14, 2008

sis

kan nice having a sis. kdg2 tu, aku jeles tgok kawan2 aku yg ade sis. best. ley share mcm2. baju, shoes, make up, dan mcm2 lagi la. gi shopping sesame.. gossippp.. wahhh~ byk mende yg aku missed!! tapi, kalo ditakdirkan suatu hari nnt aku dpt seorg sis, boleh ke aku mengelakkan diri aku drpd perasaan cemburu? ahh.. mungkin tidak!!

ari tu, mase de program anak angkat kt umah aku. i'd got 4 'sisters' from UKM. haish.. mule2 dpt tu cm excited amat. tp, lame2 otak aku mula la pk d -ve side. hahaha :P aku mula merajuk2 ngan mak aku. sbb mak aku belikan dorg adiah la ape, la.. then, aritu bley lak aku merajuk lagi ngan mak aku sbb aku dengki kt dorg. hahaha.. dengki sbb ape? sbb mak aku gi peluk cium dorg. tp, aku yg tgok dr jauh ni, fuhhh.. terasa amat!! then, b4 blk UTP.. mak aku tau aku majuk ngan die. then, die g peluk n cium aku depan dorg. hahaha.. puasss!!! :P (tp, xde la aku tunjuk depan dorg yg aku dengki + merajuk. cume.. kt depan mak aku je aku duk sibuk protes itu ini.. hik3:P) in front of them, i'm act like a rilly nice and caring sister tau kat dorg.. eheee^^ siap bwk gi jejalan 1 penang lagi tauuuu~

wanna add more.... i can't sharing my rum w/ others more than 3 days!! i mean, my own room kt umah. not in UTP (kt UTP ni, ne ley demand2, kan..~) reason? slame ni bilik tu aku yg punye. brg2 sume kt dlm tu, aku yg punye. then, bile de org len (i mean, if i've a sis..), for sure aku kene share everything w/ her. pluss.. aku xsuke org alihkan brg2 yg aku letak kt satu2 tempat or menambah2 brg2 die kt tempat brg2 aku atau menjadikan brg2 aku hak milik sniri (ini mmg nk kene!). tp, kalo dat person adalah seorg yg tidy.. aku xkesah (cm rum8 aku skan ni.. die jage brg die and aku jage brg aku. and die bukan seorg yg messy. itu suda cukup..) haha.. fussy amat!! maybe ini adalah kesan drpd tidak punya adik perempuan atau kakak.

tp, slalu nye.. aku hanya akan merungut dekat mak aku je. pasal itu dan ini. dan mak aku cukup paham perangai aku yg satu ini. dats y bile aku blk UTP, xde sape yg berani masuk bilik aku ske2 ati dorg je (err.. cume izzat je yg berani masuk. hahaha.. spoil btol adik ku yg sorg ni..) tahun lepas... mase cuti sem. izzat bgun awal. then, die kejut la aku suh teman die tgok cartoon. -_-" then, mase tu aku cm malas bgun. aku ckp la kt die suh gi tgok sorg2. bgun2 je tdo... aku tgok bilik aku da b'ubah wajah. erk!!! abis di conteng nya bilik aku. dijadikan dinding2 yg berwarna peach itu sebagai papan hitam. dilukisnya otromen dan macm2 lagi karakter2 cartoon yg die pernah tgok. bukan tu saje... abes cadar kt katil aku, di warnakan dgn lipstick. OMG!! rase cm nk nanges je tgok sume tu. aku tarik nafas panjang2, then aku tnye die nape die wat cmtu. juz simple ans from him. sbb akak xnk teman adik tgok tv.. (!!!) xjadik aku nk mara die. salah aku jugak. haish~ xpe,la.. budak umur 4 thun. nk wat cmne.. (ke aku yg spoil kan adik sniri ni? -_-")

then, satu hari tu aku t'paksa basuh cadar ku dan sebagai denda aku kasi pemadam kt die and suh die padam dinding tu. kesian aku tgok die. t'kulat2 die nk padam dinding tu. tp.. tu sbg pengajaran. jgn ske2 ati conteng dinding. then, ayah ku cat blk dinding bilik aku. no more peach.. but yellow + orange dis time. ahh, xkesah la kaler ape. sbb aku mau pink xtually. haha ^^

back to d track.. even tho aku rase cm aku xley ade kakak or adik perempuan sniri, tp.. ade seseorg yg membuatkan aku terasa die mcm kakak aku sniri.. ::kak sue:: dgn die, aku jd diri aku yg sebenar. tidak keterlaluan jika aku katakan yg aku syg die mcm kakak aku sniri. dari PFK lg, kami rapat. kdg aku ade masalah, aku luahkan padanya. kadang aku bosan, aku buli die. kadang aku mau kemana-mana, aku ajak dia. dan skang, bila agak lama tidak ketemu.. aku rindu pada nya. rindu nk borak2 ngan die. rindu nk buli2 die.. haha ^^ dat's d most interesting part yg aku plg ske!! eheee~ sorry, kak sue. ape2 pon, una tetap syg kak sue.. kt utp ni, mmg jrg la nk jupe kak sue. cume yg menghubungkan kami, adalah blog, ym, gtalk, dan kelas OM (eh, kte same kelas ke x eh?). dan kadang2 bile ketemu di pertengahan jalan.. aku boleh lagi menjerit2 name nya dan mengatakan "i mish uuuu!!" dan berlari-lari untuk memeluk nya. ahha! sungguh aku tidak malu untuk memperlakukan begitu padanya. kerna aku syg dia ^^

thanx kak sue. for me, u'll alwiz b my sister! eheee ^^

Saturday, September 13, 2008

aneh

anak mataku masih lg tertumpu pada objek yg satu itu. masih lg tidak bergerak-gerak. walaupun si kacak bergaya melintas di hadapanku, masih lagi aku tidak endah. entah mengapa, perilaku ku dua minit yg lalu berubah secara drastik- 180 darjah lagaknya. objek yg satu itu masih lg menarik perhatianku dan meningkatkan kadar intuisiku yg satu itu.

mataku dan akalku menuruti setiap gerak laku objek itu. cuma.. jasadku sahaja yg sedari td kaku mula bergerak sedikit. meregangkan kaki dan tangan.. juga kepala. lenguh mungkin. tiap detik yg berlalu, tiap kali itu jugalah peratus kerja-kerja yg dilakukan oleh mindaku bertambah. memikir atau dgn lebih tepat lagi menganalisa segala tindak tanduk objek tersebut.

ia bergerak ke sana ke mari tanpa mempedulikan yg lain. kadang, ia bungkam. dan kadang ia seolah-olah suatu ciptaan yg digilai ramai. andaian ketigaku hampir tepat dengan apa yg dianalisakan oleh objek di bawah tempurung kepalaku ini. hanya aku... dan cuma aku yg selama ini berpura untuk tidak menyedari situasi itu. bingung mungkin. atau tidak mahu ambil pusing. itu aku tidak pasti. atau... untuk menambahkan ketidakpastian itu, takut mungkin?

bingung? tidak peduli? takut? ahh, semua itu tidak penting lg. apa yg diinterpretasikan oleh mindaku sekarang yg patut dilebihkan. yg patut tidak dianaktirikan... atau dgn bahasa yg senang dipaham- perlu diberi lebih perhatian? tidak suka aku begini. objek itu, betul telah mendistraksikan apa yg perlu dilakukan oleh sang separa bujur di bawah tempurung ini. mula aku berkira-kira sendirian. apa yg patut tidak aku tindakkan sekarang ini.

masih buntu ketemu jawapan. si lembik (lembik ke?) berwarna kemerah-merahan yg entah berapa peratus air dan darah serta urat saraf yg berselirat di setiap celahnya masih lagi menganalisa. aku cuba menghantar impulse yang berbentuk kawalan ke urat sarafku. harapku, agar si separa bujur itu dpt menunaikan apa yg dihajatkan di hati. cuma satu. tapi agak besar juga cita-citaku yg satu itu. tetapi, dgn bantuan si separa bujur... aku pasti. impianku itu pasti kan tercapai. cuma, mungkin ada errors di sana sini yang memungkinkan di separa bujur kadang tidak berfungsi semahu aku.

optimis. itu yg aku perlukan kala ini. aku harus pandai untuk mengawal si separa bujur itu drpd melencong. walaupun tercetus peratus-peratus kebimbangan yg entah mengapa aku rasakan semakin menggunung, aku masih lagi mahu positif. aku masih lagi mahu menyahut cabaran yg dikemukan oleh diri aku sendiri. gila lagaknya aku ini. atau dengan perkataan-perkataan lainnya, aku mahu melawan arus? atau... aku semakin membelakangkan norma-norma semulajadi?

tidak mungkin. aku cuma... sedikit yg ku pinta. hanya mahu mengawal si separa bujur itu. hahaha. cukup, suda! tidak lebih dan tidak kurang yg aku mahu. ouh, kekarutan ini semakin melalut. perlu rasanya aku berhenti di sini. jadi, tidak lah ada si separa bujur yg lainnya berpusing-pusing atau payah untuk menganalisa setiap baris ayat dan kata di dalam entri ini. duh~

nota kaki:
maaf kiranya andai ada yg perlukan minyak angin cap kapak atau balm selepas membaca entri yg aku sniri cipta semua kekarutan bahasa ini. kalo tidak paham, cuba-cubalah untuk tidak memahamkan entri ini. mungkin hanya seorang yg memahami entri ini. dan dia adalah aku. si pemilik separa bujur yg mungkin tidak dpt menukarkan kata kepada bicara. ^^

Friday, September 12, 2008

uncontrolable mind

plz get out of my head rite now!!! tidak suke begini. u already made half of my nite miserable. even tho, no one noticing it. juz me, myself.. but i hate to act like nothing happened anymore.

Thursday, September 11, 2008

1 kg?

uhuk2.. cont' from my previous post. xtually, rite now i'm too tired..!! siyessssly~~ b4 dis, i'd told dat i went to security to get a new car sticker for PHG, rite. after dat, i weighted myself. huh~~ 46 kg?? alamak, da gemuk suda!! then, went back to block 5 and got stucked at icon lab while waiting for nas. and now, i juz went back from security after paying rm 2 to finance. and u noe wut.. d sticker can't b taken lgi! haish.. pak cik guard neh. td ckp lain.. -_-" he said i can only take dat sticker 2moro at 10 am. *ehem* penat btol...~ rite after kuar from security nye office, i'd weighted myself once again. guess wut?? 45 kg...erk! 1 kg of my weight decreasingly for about a few hours!!! hahaha :D rase geram kt pak cik guard tu terus lenyap cenggitu je. ^^

why 1 kg? maybe b'coz i'm too struggle for my fyp today and don't 've time thinking other things make me forget how tired i'm. duh~
-from block 5 to block 4. i'd found nas at IR200 gas analyzer. he taught me everything bout how to handle dat equipment and unfortunately, d CO2 tank was empty. so, nas xpat nk shows how d concentration of CO2 is taken. but, i guess i understand how to handle it. ^^
-then, we (me n nas) decided to find abg jailani n abg firdaus. juz to replace the empty CO2 tank w/ d new one. i found abg jailani at block 4 level 2. but he told me dat d CO2 tank shud b replaced by abg firdaus. coz' he's handling dat equipment. ouh, soccay then. i asked him about d electric heater and strirer. thanx god!!! ade ^^ alhamdulillah...~ he said, after a week i shud renew d form. hyet2~~ lega suda. no need to borrow from yani or lula. hehu=]
-next, i went to block 5 to find kak azimah. coz' i wanna used sieve trays to measure d size of d mineral i've got. but then, there is a problem w/ d equipment. not d equipment itself xtually. juz there is one tray missing. she told me dat maybe one of d studs takes d tray and forget to return back. haish..nyusahkan org btol la sesape yg amik tak pulangkan blk tu. -_-" abis d whole block 5 both of us try carik dat tray. tp..syg nye, xjupe2. dari almari lab... smpailah ke laci2 each room kitorg selongkar. but then.. xjupe! finally i told her dat i'll try asking some of my frens. takut2 dorg yg gune.. and she said fine then. tp, she looks quite upset jugak,aa~ sian die..
-juz to try my luck. i'd try to look for abg firdaus once again and here my luck!!! i found him.. i asked him bout d CO2 tank and my conical flasks (of coz!!hik3). i got my conical flask. 4 of them. but about d CO2 tank... he said maybe he'll try to replace dat tank tomorow. MAYBE!!! alaaa~~ tp, soccay then. i noe.. he got a lot of works need to cover up, since abg fendy da resigned. hopefully, tomorow he already replace dat empty tank.. ameen~ ^^

sedar x sedar... already 4.30 pm. and here i'm. too tired..*sigh* but a lil bit release. coz' there is a future in my fyp! harap2nye gitu laa ye. ameen~ ^^

1.00 pm - 2.30 pm

i'd arrived @ block 5 and went to level 1 to find abg Firdaus. ala... the lites in his room were off and for sure, he's not around. and suddenly my eyes caught the image of conical flasks on d troli.. wah2, da ade!! yay~~ so, i juz need to wait for him to pick up my things (conical flasks) and then went to block 4 to wait for nas. but then, baru kul 1.30 pm. b4 dis i'd texted nas n asked him when we shud met. and he didn't replied. tdo maybe... i tried calling him and suddenly he texted me back and told me to meet @ 2.30 pm. look at my hp's.. uh, 1.40 pm??? wut shud i do...

ahha.. abruptly my mind working and told me to go to atm machine drawing some amount of money (wah, asik kuar duit je ni!!). next, i went to kopetro to bought some A4 paper. da xlarat da nk mintak kt ema. haha (thanx, ema~^^) after dat, dgn niat yg suci murni nye... i tot i wanna make d new car sticker (d yellow one) for PHG. but then, pakcik guard tu told me yg rm2 shud be paid @ finance. ceh.. td ckp ley bayar situ sume skali. saba2~~ bulan pose ni... ^^ "ouh, yeke pakcik? td pakcik ckp lain?" "ade ke pak cik ckp len?? kalo nk bayar sini, kene amik esok.. kalo bayar kt finance, ley amik terus" "ooo... xpe,la pakcik. sy gi bayar kt finance la kalo cmtu. terima kasih yer" fuhh~ baek habis aku acting in front of him. dlm hati. Tuhan je yg tau.. geram! :P

enuff for being geram kat pak cik guard tu. hoho~ then, i decided to went back to block 5 and killed my time @ ere (icon lab) wahaha:P ley surf tenet and cetink2. hik3:P uh, almost 2.30 pm. nas da dtg neh.. got to go..
later peeps~ ^^

Tuesday, September 2, 2008

bubbly

I've been awake for a while now
you've got me feelin like a child now
cause every time I see your bubbly face
I get the tinglies in a silly place

It starts in my toes
and I crinkle my nose
where ever it goes I always know
that you make me smile
please stay for a while now
just take your time
where ever you go

The rain is fallin on my window pane
but we are hidin in a safer place
under covers stayin dry and warm
you give me feelins that I adore

It starts in my toes
make me crinkle my nose
where ever it goes
i always know
that you make me smile
please stay for a while now
just take your time
where ever you go

What am I gonna say
when you make me feel this way
I just........mmmmmm

It starts in my toes
make me crinkle my nose
where ever it goes
i always know
that you make me smile
please stay for a while now
just take your time
where ever you go

I've been asleep for a while now
You tucked me in just like a child now
Cause every time you hold me in your arms
I'm comfortable enough to feel your warmth

It starts in my soul
And I lose all control
When you kiss my nose
The feelin shows
Cause you make me smile
Baby just take your time now
Holdin me tight

Where ever, where ever, where ever you go
Where ever, where ever, where ever you go
Where ever you go, I'll always know
Cause you make me smile here, just for a while

Tuesday, August 26, 2008

UTP Convo Fair 2008

1st day

- Serabut w/ PHG's prob.
- d grad's dat i'd met on dat day were: 1st of all of coz my xrum8! ain.. after came back from repairing my PHG, i'd saw jakas pick up her gf. to lunch perhaps~ sempat lambai2 je kt die... then, intan (megikari) came to my rum borrowing my printer so dat she can print out form ape ntah~~ haha:P next was Gomok and kiak, jupe kt convo square.. and during talking w/ my mom on d phone, i'd saw hafiz hashim. tp..itu pon juz waving je. xsempat nk tegur..
- dat nite rasenye cm xjupe sape2.. haha~ ke da lupe?? aiyarkkk!! short term btol kamu.. :P
- fud dat i'd bought: schirap frutilicious shake (err..ntah camne nk eja ntah~) and fruit salad from jhok-a-touile and kopok lekor singgit from kedai abg bujang final sem (wah, xtahn nk tulis name kedai dorg.. -_-")

2nd day

- siang nye nothing much.. xkuar mane2. juz ptg je kuar kejup carik makan kt kedai abg bujang final sem. makan ape ekk.. nasi goreng gulung and sirap kot? hmm, die nye rase quite ok. even though de seseorg tu ckp rase die cm paprik, tp.. bile aku makan rase cm, ape ek.. ntah. undescribeable. hahaha:P
- then, mase kt kedai tu.. jupe ngan kelise n kirua. hoho:P kantoi suda~ kelise makin cumel n kirua makin jambu. hahahah :D
- ouh, lupe suda.. xtually ptg tu ain tapaukan aku carbonarra n fruit salad from jhok-a-touille. fuh, ley gemuks cenggini. hahaha~
- on dat nite kuar ngan faei n yan. n oso' w/ yani n kelise. ehem! punye la lame duk countdown, akhirnye dapat juge yani jupe ngan kelise. happi btol dorg, ye~~ ^^

from left: kelise, yani, faei, yan and sape ntah~ :P @ jhok-a-touille. di kala hujan yg amatlah lebat..fuh2~ sekali ngan guruh + kilat. cuakkk~~ + sejukk bangat + kaki suar yg basah suda.. (thanx to d jacket!! ^^ kalo x..mmg sah blk demam T_T) sib bek la kitorg dpt tempat duduk kt situ. kalo x.. mmg memori daun pisang suda~ hik3 and dat nite pekena fruit salad lg... hehe, suke xtually fruit salad yg samer wat. best! ^^
-mlm tu, de nabil (raja lawak) nye performance. t'ign gak mau tgok. so, mmg agak basah la jugak.. sbb hanya b'payung kan tudung. haha~

3rd (last) day

- last day adelah hari yg paling besh aku rase. hoho~ sbb amatlah byk unplanned xtvt yg kitorg wat. giler tol. bajet final sem la tu~ :P (eh, mmg pon..)
- start w/ jejalan kt convo square tgah2 ari bute..cm xde mase lain je nk gi. mmg panas seyh! and my lunch on dat day were pisang goreng. haha~
- next, we heading to Rahmat's. err.. juz to accompany pia tuk beli paper. hoho. mmg xde kije neh.
- then, around 4.15 pm pia ajak teman die g anta d'be n nong ke CH. dorg nk kasik bunge kt their frens. sesampai je, cm pelik.. sbb sume pakai baju lelawa. kitorg ni amat lah selekeh! haih.. da alang2 sampai tu, nk gak merasa views convocation nye event ni kan. hik3:P tp, cm xmanis nk congratulate org, tp xkasik ape2... *sigh*~


ouh, look at d above pic. amat byk roses, other flowers and souveniers yg dijual di new Acad. tp, harga nye mahal amat! ley pulak sekuntum ros rm10.. -_-" t'cekik2 darah aku mendengar nye. haha~


ni view org ramai di CH. mmg ramai seyhhh...


kami yg penat suda menunggu.. so, busan2..snap! hik3:P


ahha!! ini lah my abg.. hensem kan.. kan?? :P (abes daa, kembang la nnt die~~ lol) on dat nite, mmg best gile. sbb abg banje makan! w'pun aku xde la makan serakus die.. tp, seronok sbb dpt jupe abg~ kitorg makan kat ayamas.. abg banje aku, bob, iwan n 3 others girl (dak july 04 kalo xsilap). xtually mau makan di jhok-a-touille. tp, sume makanan kt dorg nye stall abes suda.. haih, baru igt nk suh abg banje salmon~ :P

- d last nite slalu nye de performance yg best2. m.nasir beb..! mule2 tgok d concert w/ abg. tp, since nmpak lula pon tgah layan dat concert w/ a fren of him, aku pon join je la die. sbb de ajak sum1. tp, die bz ~ :P so, join lula je la..
- after d concert, jupe kak nija, n intan again.. jupe cdee (awek iwan) juge..

so, abes suda~ at the end of dat nite../me anta abg blk ke new v6. coz' die dtg ngan iwan. since iwan nk detink2 lu ngan cdee, and untuk tdak mengaco daun... aku pon dgn rela hati nye sesangat anta abg ke new v6. eheee! ^^

-end of convo fair-

Monday, August 25, 2008

unstable mode

haih...
pening + serabut
aku ke y bersalah ek?
"hope u're happi for wut u've done"
OMG... siyesly, i dun understand wut xtually happened in
my lyf lately nih.
rilly need my abg rite now.. sedey sgt. tp, that's not possible. die da blk da pon.. :(
i dun noe how to control myself.. i rilly dun noe!
i wish i neva had dis feeling...
i could only wish, i guess. coz' d feeling already developed itself..
haih~
/me away mencari ketenangan...

Saturday, August 23, 2008

sekuntum bunga

di balik reranting dan kayu kayan yg begitu semak, terselit sebatang pokok. pokok mawar nama nya. tidak berbunga atau berkumbang, dek terlindung drpd segala zat nutrisi. alkisah, dtg lah seorg pekebun. dan dia duduk berehat di atas kayu kyan yg selama ini menghalang si pokok mendapatkan nutrisi. ketika berehat-rehat, si pekebun ini memerhati ke seluruh kawasan itu. akhirnya, pandangan dia tertumpu pada sebatang pokok mawar t'sebut. hairan tidak t'kata. jgnkan bunga, sekuntum kudup pon tidak menonjolkan diri masing2.

berfikir dia sebentar. lantas tanpa lengah dia mengeluarkan parang dan terus membersihkan kawasan itu. dalam sekelip mata sahaja, kawasan yg td nya semak, kini bersih sudah. akalnya berfikir.. cukup lah untuk sang pokok mendapatkan nutrisi nya tanpa dihalang oleh semak2 itu. saban hari, si pekebun dtg menjengah sang pokok.. di siram nya si pokok mawar, di baja nya si pokok mawar, di racun nya segala makhluk perosak yg ingin merosakkan si pokok mawar... dan di cantas nya semua parasit2 yg cuba untuk memusnahkan si pokok mawar.

hari demi hari berlalu. berkat keprihatinan dan kegigihan pekebun tersebut, suatu hari si pokok mawar mula mengeluarkan kudup nya. makin hari makin memekar ia. tetapi.. di sangka panas hingga ke petang. rupanya hujan di tengahari. si pokok mawar yg ditunggu bunga nya, tiba2 hampir-hampir di hancurkan oleh kaki-kaki manusia yg sibuk berlarian tanpa mengendahkan kehadirannya. mujur... si pekebun cepat smpai. sedaya upaya dia cuba untuk menyelamatkan si pokok mawar. kudup2 yg kian memekar masih lagi boleh di selamatkan.. :)

cuma.. apa yg dirisaukan, bolehkah kudup2 itu terus mekar mewangi tanpa penjagaan si pekebun? adakah pekebun mampu menghalang anasir-anasir luar drpd menghapuskan si bunga mawar? apakah yg perlu di lakukan oleh si pekebun andai suatu hari nnt kejadian yg sama berulang kembali? bagaimanakah nasib si bunga mawar? mampukah duri yg merintik mengawal sang kuntum dprd kejadian sebegitu? ohh.. nasib si bunga mawar~

p/s: jgn cuba untuk memahami isi kandungan post ini. thanx!

Friday, August 22, 2008

PHG tersadai.. :(

haih.. wut a day. ops, tak baek mengeluh2 ni. yeah, it is a boring day for today. but.. at the end of d day.. sumthing happened. my PHG can't started (battery low perhaps..). isk~ and d 1st thing i did was calling BFD. thanx god, he answered my call and straight away came and he brought d jumper. so that BFD can gave a lil bit energy to PHG.. after lotz of trials, PHG still like dat. can't be started.. he said, maybe bcoz of BFD dun have sufficient energy or d jumper itself has a problem. huhu~ i dun rilly noe bout dis stuff xtualy. hehe:P so.. i juz nodded for wuteva he said.. gomenne~~ ^^

then, he called jim and asked for his help. jim brought his car and try to jump start from his car to PHG. but still.. PHG can't be started. haih~ looks like d PHG's battery is so flattered. i'm feel sorry for them. coz i'd dragged them into my probs. thanx alot guys!!! rilly appreciate it... xtau nk ckp cam mane. but thanx alott to jim and to BFD's owner :P

Thursday, August 21, 2008

ade ape dlm raga merah??

alamak! ini mmg sah t'lebih rajen suda~ hahaha :P three posts for today. hoho.. ye, sy mmg sgt rajen. so wut?? lalala~ ok.. after xtvt menyelongkar d thingies on my table.. we move on to the next level!! hahaha :P so, d next xtvt is to selongkar this raga merah! (refer to the pic below, ekkk :P) mesti korg wonder kan. ape la mak nenek yg de kt dlm raga merah ni. ahhhhaa!! meh2 kte tgok meh~~~ ehem2. nmpak x buku hitam dlm rage tu.. jeng3!!!


raga merah~~~

ouh, b4 terlupa, juz wanna inform dat this xtvt pon dijalankan b'same pia. sah, kitorg dua org bowrink tahap dewa!! haha :P taraaaa~~~!!!


left pic: my old diary!! ahhaa.. sume rahsie2 zamn2 skool dulu ade dlm neh. siyes bahye kalo jatuh ke tgn org len. hoho~~ ramai seyh yg cube nk bace diary nih. demm!! haaa... tgok je bley. bce xley!!! haha:P btw, td hampir2 diari ni jatuh ke tgn dua makhluk tuhan yg amat... ganas!! mujur aku sempat tuk menyelamat kan dis diary. hahahah :P plus, de lg sorg makhluk tuhan yg juga b'ia2 nk bace this diary. pujuk la cmne pon.. xkn dpt!! lalalala~ tgok je ye awk.. :P

right pic:
this little bag is from my ex-rum8. ain.. a besday present oso. and in that bag has a lil teddy bear wearing green cloths. if i'm not mistaken, she gave me this present during foundation 1st sem. thanx dear ex-rum8!! ehehe ^^


left pic: ape ye ni.. hmm~ mende ni org gantung kt depan pintu bilik. ntah name ntah. lupe daaa~ hehe:P my mom bought this piece from malacca. during our holiday. then, i request dat mamat yg tulis my name on that kayu to wrote "HUSNA 'SRK'" hoho. tau x, ape maksud SRK? ehem2.. SRK == Shah Rukh Khan. sile jgn gelak bile bace this post!! hahaha :P bese lah.. budak skola kan. i got this thing during form 1 kot. so, mmg mase tu tgah gile banget same bollywood. jgn xcaye kalo aku ckp aku ni mmg fan yg gile amat gile kt shah rukh dulu. bile igt2 balik, rase mau gelak pon ade! satu bilik penuh gamba shah rukh. hafal sume lelagu die.. beli sume mag yg pasal bollywood. kalo kt paper de muke die, siap gunting2 lg.. but now, sume tu ntah hilang ke mane ntah. dlm store kt umah agak nye. cume kt almari bilik aku still ade lagi sketul gamba shahrukh. hahah :P gile!!

right pic: mende tu adalah luv sticker. beli mase form 2 kot. if i'm not mistaken. bese la dulu2. cinta2 monyet ni pluss byk crush!! haha.. bile anta surat, kene ade luv2.. letak perfume byk2 kt surat. xpon, ade yg letak bedak!! haha :P wah.. rilly mish d old time. so, aku pon x ketiggalan untuk merasakan sume itu. lalala~ tp, bab2 letak bedak dlm surat tu.. bukan aku la. ape kes men2 bedak! haha :P perfume la beb~ hik3.



left pic: aikk.. mase tgah duk godek2 raga tu, xsangka t'jumpe dis flexible curve. beli mase form 2. sbb cikgu math suh gune tuk lukis graph. nk kasik cantik kate. tgok2.. harga mase aku beli tu, rm7 murah lagi. skan ntah berapa ntah harga mende ni kan~

right pic: bookmark from japan. got this from yani (mrsm transkrian). die gi jepun n belikan souvenier tuk sume dak form5. baek seyh!!! bookmark ala2 pompuan jepun wearing a kimono. geez.. i wish i have kimono. bapak teringin nk pakai! ^^


tentative book- UTP orchestra. rilly luv their performance and d most memorable song they'd played was 'close to you by carpenter'.


address book. most of my frens addresses during high skool + mrsm were jot down in this book! kecit aje buku ni.. tp amat lah penting!! hehe buku ni amat lah b'guna time2 raye.. nk anta kad raye + wish birthday!! hehe << pelupa nih!! so, i need dis stuff to help me out. yadaaa~~ yadaaa~


err... gamba ni err.. xtually adelah name cards + bookmarks lelaki2 macho yg aku minat!!! hahaha:P click to enlarge yer~ kalo korg igt lagi, dulu mase skola2 dulu akan ade sorg dua kawan2 kte yg promote name card yg dicetak dgn pelbagai corak + gamba2 artis. so, aku yg mase tu yg amat lah agak gile kan srk (ehem!! jgn gelak...-_-") pon telah membuat name card t'sebut. tgok..ade kan gamba die. aku ni name je wat name card. padahal xkasik kt org pon. sebab, saayaanggg!!! haha srk kot~~ :P

hmm, selain srk.. ade lg mamat2 macho + cute + jambu yg aku minat. yutaka takenouchi.. hideaki takizawa..and louis khoo! tgok lew sume name cards and cards yg b'lambak2 tu..di dalam setiap plastik tu contain 12 pieces of cards. so korg kire darab bahagi lew skali sniri ye.. :P dulu2 ade cards artis2 ni.. then, blagak2.. tunjuk kt mmber2. kumpul2 tgok sape yg plg byk + ade gamba artis yg plg hensem!!~ gila sungguh kami. hehe.. aku minat yutaka since tgok die blakon dlm jdo- with love. dimana aku dpt nick aku lam mirc skan (teruterubozu). konon nye berangan nk kawen ngan hata (hasegawa takeshi) la tu! hahaha:p
pasan! ! then, hideaki takizawa.. minat die sbb he's so kawaiiii~ suke die since die blakon cite anchor woman. next is louis khoo. minat die sbb, every day after blk skool around 6.30 pm- 7.00 pm (dulu skola sesi ptg. gi skolah kayuh beskal. so, that's y lambat:P) slalu tgok cite cine kt tv2 tu. start kul 7-8 pm. n si mamat louis khoo ni, slalu blakon dlm cite polis2. mmg best r. pluss die mamat cina yg b'kulit agak dark. so, the machoness of him amatlah t'serlah~~ lalala. ops, flirty suda!! :P

-sekian-

fuh.. penat suda~!huhu.. itu lah serba sedikit cite zaman skola dulu2.. wah, rindu bangat!! rindu ngan kengkawan dulu. rindu ngan suasana gi skolah nek beskal. kene usik2 mase kayuh beskal. haha~~ best2!! mase tu bajet jual mahal lew.. :P padahal dlm hati b'bunga amat! hahaha :D

ahha! sekecit2 raga merah tu pon da menyimpan sebegini byk kenangan.. huhu~ itu baru raga merah kt UTP. belum abes selongkar bilik aku kt umah lg tu. byk lagi drity secrets are hiding inside there!! ahahaha :P coz, almaklum la.. d only daughter. so, xde kakak or adik yg nk dishare story. mase skola dulu2 mak grg2 lagi.. xkasi b'CHENTA. jrg2 skali lelaki nk tepon umah. haha... so, d option i had was wrote on a diary!!! byk lg diary kt umah tu.. ntah kemana2 ntah.. tp, yg pasti.. ade dlm bilik aku! haha :P /me ske simpan mende2 cmni. coz' it brings back d memories. sukee!

things on my table!

wah, this is my 2nd post for today! bapak rajen giler aku ari ni. m'update blog. hik3.. nyaman seyh, cuaca ari ni. nun di sebelah ufuk sane awan perlahan b'arak melitupi dada sang lelangit biru.. gelap suda. seolah2 mau ujan agaknye. hmm, best seyh kalo time2 cenggini dpt tdo. btw, dpt jer.. cume aku rasekan saat begini amat susah untuk berlaku di utp yg serba gurun ini. so, juz enjoy d freshness~eh, hujan suda~ renyai2.. menambahkan lagi nyenyak nye tdo sang pelajar2 utp yg penat mungkin 'menelaah' pelajaran hingga kan ke tengah pagi..! hoho~

ouh, termengarut suda!! xtually today i juz had one class only. coz' FE class was canceled by AP Razali..letih katenye~ so, tomorow pon i've no class, yay...!! this afternoon i'd spend my day w/ ema n pia mengarut2 bout our future... egoisness... their bf (coz' i have none!! hik3)... foods.. and lotz of stuffs. smpai lah three of us kebosanan and then ema went to d lab. tggal lah me and pia. so, we moved out to my rum. and here they are!! pia was playing w/ d souvenier i had during the jano4 dinner. mule la idea bernas menjengah lam kepala otak ni. hahaha:P gel in d glass w/ flower yg xpernah dinyalakan api.. mula la tgn ni gatal2 gi amik lighter n then nyalakan api! hehe.. ere d pics of them!


left pic: pia yg happi amat!! dpt nengok gel tu dinyalakan.
right pic: d gel w/ lite!!


left pic: alamak, t'padam suda~
right pic: a present from sum1. ade lagi till now~ hehe :P

start from d right picture above, they r d things on my table! check it out~~ :P


left pic: calendar.. for me to jot down any appointment or important date maybe~ haha:P amat jarang jugak tgok dat calendar. for hiasan je kot~ ^^
right pic: mini mug - door gift from gathering k5 cute kan~~~xpenah gune pon. tuk hiasan gakk!! hik3

left pic: tabung kucen!! a besday present from fyek! hehe jgn riso.. penuh tu. w'pun bile saat2 kekeringan aku slalu gak korek duit tabung tu. hahaha~ xgune nyimpan!! :P
right pic: bekas isi pen yg t'buang pluss ade bunga telur from kenduri kakak ema. i simpan lg tau emaa~ hehe:P ade nail polisher..lame dah xgune..simpan je kt dlm tu. de chopstick yg tggal satu je. ntah kemana-mana satu lg gi. hilang~~


left pic: barang-barang untuk err.. perempuan! nothing much to comment on :D
right pic: err..mic. lame seyh xgune. slalu nye my rum8 je yg pinjam tuk borak2 ngan bf die tru gtalk. haha~ so, d purpose of dis mic ni pon sebagai hiasan je..hik3 :P

taraaa!! da abes suda~ tu je la d thingy mingy yg de on this table instead of lappy and printer. xbyk pon.. coz xske semak2. hahaha~:P next is... 'll cont' on d next post! daaa~
-the end-